Luke for Jenny



Denna gjorde jag häromdagen till systern min. Det är Luke från The Kooks, för er som är ignoranta. Hon blev glad. Och då blev jag glad. Happiness all around.

Min nya kärlek




Han är ju bara för fin. SEAN O'PRY is his name. För några dagar sedan höll Robert Pattinsson mitt hjärta, men sen så återupptäckte jag denna lilla godingen. Att jag glömde honom överhuvudtaget är ju ridiculous. Look at him! To die for.

Fiiina Amelie; Start to Finish



Jag gillar Audrey Tatou, hon är en underbar skådespelerska och hon är extremt söt. Vill se ut som henne. *suck*. Gillar inte riktigt resultatet med denna dock. Nånting är fel. Jag tror det är näsan, men går inte riktigt att ändra nu i efterhand heller. Hindsight is 20/20, no?

Sleep to Dream


Ja, jag sover lite konstigt. Lite. Nu när jag målar igen, tappar jag lätt bort tiden. Och då lägger man sig inte förrän 3, 4 eller så...

...

...ja, jag vet. Hur? tänker du. Enkelt. Man uppslukas av bilden man vill få fram och sneglar inte ens på någon klocka. Ja.

Morfar, från 45-åriga tidkapseln

(inte visste du att min morfar var snygg en gång i tiden?)

Tapas Papas? Nope, Papas Tapas.

Var och lunchade med Ems idag. Det var trevligt. Och väldigt gott. 

Kände mig fin idag. Ny fin tröja från Monki. Love it.

Köpte några Magazines och läskedryck från Pressbyrån, och en god latte från Wayne's. Behövde lite inspiration till min målning kände jag. Och oj, vad mycket fint jag hittade i tidningarna. Får se vad det blir.

"Åhh, vad har du på dig?"


Lite fanta, lite Coldplay och lite tusch

Mmm, sa jag inte att jag hade börjat rita igen? Det har jag väl sagt. Och jag har återupptäckt den sköna simpla tillvaron som ritandet ger mig.
Sätter stereon på repeat. Coldplay, Goldfrapp, MGMT, Mystery Jets och The Knife.
Och låter handen göra det den ska.
Dricker fanta. För nu är man trött på cola. Fanta. Fanta eller Trocadero.
Yes.

Och kreativiteten flödar. Vilket den borde, efter 2 års uppehåll. And out comes pretty pictures. Jag hade glömt att jag kunde.

Inspiration

Efter att ha varit trött på min Elle-prenumation ett bra tag, tänkte jag, nej nu vill jag bläddra. 4 stycken oöppnade Elle-tidningar. Plus 2 oöppnade Plaza-tidningar. Satt typ 2-3 timmar och bläddrade. Och bläddrade. Och bläddrade.

Och till min stora förvåning, satte det fart på min kreativitet. Jag greppade pennan och penseln, på riktigt, för första gången sedan gymnasiet. Det kändes som, *andas ut*, att där var jag. Hittade tillbaka till viljan, glädjen. Jag kommer ihåg hur jag kunde sitta och rita och måla i timmar, innan gymnasiet. Bild och form programmet tog död på min 'spark'. Det är något med luften i bildsalarna, som drar ut den där delen av dig som älskar att måla och vara kreativ, och förvandlar den till något som man förknippar med 'måste', 'uppgift', 'prov' och 'skola'.
Vilket automatiskt gör att du undviker penslar och färg, papper och penna. Ungefär som du undviker allt med huvudräkning att göra, rättstavning och onödig information.

Oj, mycket kom ut där. Se, se vad lite Elle-tidningar har gjort för mig.

Ni får nog se lite teckningar och sånt framöver, om jag orkar scanna dem då vill säga.

Men annars har jag jobbat idag.

Och min kusse -Linda fyller 20 Idag. Grattis!

Hemma-mys

Har inte gjort så mkt idag. Eller igår. Jag har däremot kollat på lite filmer. Både bra och dåliga.

Wall-E: En animerad barn(?)film från Disney/Pixar
Väldigt bra. Supersöt. Hmm, inte mycket dialog, men förvånansvärt underhållande ändå.

The Happening: En rysare av M. Night Shymalan med Mark Wahlberg och Zoey Deschanel. 
Inte bra. Själva storyn är helt okej, men dåligt skådespeleri förstörde allt.


Garden State: Amerikansk feel-good-film med Zach Braff och Nathalie Portman, och skriven av Braff.
Otroligt bra. Man förväntar sig inte en allvarlig roll från Braff, eftersom man är sååå van att se honom i Scrubs. Bra. Se den.

Saw V: En amerikanske rysare. Femte i linjen.
Har alltid varit något av ett fan till Saw-filmerna, men femman lämnade en bitter eftersmak för mig. Skräckscenerna börjar bli aldeles för 'done'. Inget nytt liksom. Men ja, det är ju en uttjatad genre, så det är väntat. Så nej, minus för femte uppföjaren. Och hoppas att dem inte gör ytterligare en till. Usch.

A Window With A View: Romantik med en ung Helena Bonham Carter.
Inte direkt en ny film. Utspelas på 1600? 1700? 1800?... nåt tal iaf. Lite tråkig, och den har vunnit tre Oscar tror jag. Men tråkig. Lite Jane Austen över det, men för lite dramatik.


The Dark Knight: behöver ingen beskrivning.
Älskar Heath i rollen som The Joker, men det var typ allt. Hatade Batman himself. Men så gillar man dem gamla filmerna. That's life. Tycker att Heath ligger neck to neck med Nicholson som Jokern. Två väldigt bra versioner av psychot.

Duktig pappa

Min pappa är inte en bra shoppare. Min mamma gillar inte att shoppa. Var får jag det ifrån?

För ungefär en månad sedan gick vårt torkställ sönder. Pappas uppdrag var att skaffa ett nytt. 'Okej!' tänkte han, 'Jag skaffar ett billigt torkställ!'. Införskaffat på Lidl för ynka 75 kronor. Pappa var stolt över att han hittat ett sådant billigt torkställ. För det första var det ostadigt, jag snackar Bambi på hal is - ostadigt. För det andra, very poor workmanship. And wouldn't you know? Ungefär en månad efter införskaffandet av torkstället, ja, då går det sönder. En. Månad.

Ja, lilla pappa, man får det man betalar för.

What the hell?!

Okej. Hade inte tänkt gå ut idag. Jag var väldigt trött efter jobbet. Men kussen lockade med mig ut på en slapparkväll i alla fall. Sorry E.

Men kvällen var lite konstig. Lite. Jag underdriver. (fattar ni?! underdriver... he. Kan vara smått påverkad fortfarande...) Kvällen började med förfest hos D(?... hmm, vad hette han?) I alla fall. Konstigt. Kommer dit och där sitter hans mor och kollar på körslaget medans vi sitter och dricker... Ja.

Och D är lite weird om jag får säga det. No offense D, men du är weird. Och då räknar jag inte med hitler-frillan som är grädden på moset.

Ha. Grädden på moset. Toppen på berget. Cherry on top. osv.

Sedan bar det av till Raw. Stod i lång kö, (stötte på S i kön, rooliittt) bestämde oss för att, Nej vi orkar inte stå. Efterfest på en gång, ingen 'fest' liksom - bara för- och efterfest. Efterfesten var... hmmm... ännu konstigare. Värden satt i köket och tatuerade sig när vi kom. Ja? Behöver jag säga mer?

Fick även tatuera honom själv (han var inte lite extremt full och orädd) så nu kallar vi mig - Johanna Tatueraren. Inte.


Get What You Want

Idag var jag och tränade.

...

Jag vet!

Syrran var och provtränade och jag hakade på. Så nu ska vi göra en deal av det. Hon ska peppa mig till träning och jag henne (förhoppningsvis). Så snart får ni se kilona falla! 

...kanske inte skulle ätit den där skålen med chips i alla fall?

When You Were Young


Press Play And Repeat




Je Veux Te Voir


Var och fikade idag med Emi och Sassa. Väldigt nice. Sedan shoppade jag lite på stan med E. Köpte en till kjol från Monki. I know. Och sedan köpte jag lite andra grejer.



Så, nu sitter jag och funderar. Ska man plugga till hösten? Eller ska man söka nytt jobb? What to do, what to do? Vi får vänta och se. Tror jag. Hmm...

Take only what you need from it

Är sedan en tid tillbaka en stolt ägare av The Office, säsong 2 och 3. En av dem roligaste serierna som finns, but beware, alla älskar den inte. Kan ha en torr humor och inget laugh-track, som ni kanske vet. Om ni inte vet vad jag snackar om så uppmanar jag er att informera er. Funny as hell. Och måste bara ge cred till Dwight, han är den bästa karaktären av dem alla.

Seriously, rent, buy, download, steal it. Watch it.

Annars har jag jobbat. Ja, det var nog allt.

Eller jo, det blir fika imorn med E. Vilket är väldigt trevligt. Hoppas S joinar oss, vore trevligt X 2.

Bäst just nu


It's sick it's what it is

Kollar på nåt program på kanal 5 just nu om barn som är med i skönhetstävlingar. Some scary shit that. Konstant leende på läpparna, mer smink än en dragqueen och rör sig som en 30-åring på scen. Onaturligt. Det borde inte vara tillåtet att tvinga barn att låtsas vara vuxen vid fem års ålder. Eller yngre(!), sjukt sjukt sjukt.

Annars så saknar jag min vaxare. Hon har slutat. Buhäää! Vad ska man göra nu då? Skit.

Nån som vet någon bra vaxare i stan?

Glömde att nämna att...

...jag även köpt en ny digitalkamera. Canon IXUS 90 IS...


...Slå mig inte.

Remember when your sister was young?

Idag var jag och fikade med syster en quickie på Wayne's. Mys.
Köpte en kjol på Monki, half off. En till, ja. Jag har köpt mycket dem senaste 2 veckorna.
Bland annat tröjan nedan. Sedan 4 cd, ett X antal filmer, massa kläder & 2 par skor. Did I mention that I am a compulsive shopper?

Detta hade man på sig på väg ner till stan. Hade finfina kläder under, men finns ingen bra bild på det. Men en tröja o kjol från Monki, nice-igt. (We like Monki, if it isn't obvious)
Annars fixade jag mina naglar idag. Nytt nailpolish, we like.

Lite 'häftigt', no? 
(och jag hatar ordet häftigt, men vad är bättre? coolt? I don't think so.)

Nämen!

Titta vad som kom med posten igår då.
Är du avundsjuk?

Mmm, det är du va?

Jag skulle vara det.

My very own Christian Louboutin's. I know you're jealous.

Nyår 2008

Vi började hemma hos Jelena....


(arent't we quite the pair?)

...sedan drog vi till Nybron...

...och så blev det lite fyrverkeri...

...och efterfest. Som ni inte får bilder från. I had a bit too much to drink.

Jag tog inte så mycket bilder, eftersom jag var upptagen med champagnen. Och drinkarna. Och tequilan.

Anyhuu, efter Nybron var det efterfest som sagt (Undisclosed location). Så man kom hem kl 4? 5? Ehh... kommer inte ihåg.

Lyckad kväll med andra ord.

Sorry for the delay

Men jag har varit sjuk på sistone.

När jag inte var hemma och kurerade mig för festandet så var jag (take a guess) ute och festade. Sen har jag jobbat och inte orkat. Fortfarande lite förkyld.

Jävla baciller vägra släppa taget.

Men idag har jag och mommy dearest tittat på 3(!) Disneyfilmer. Ahhhh, good old times. Lejonkungen, Skönheten & Odjuret, och för ett litet tag sen, Aladdin. Ja. Jag är helt seriös. Jag gillar tecknat. Jag älskar filmer överhuvudtaget när det är 18-jävla-minus ute.
Kan det bli kallare? - Ja. Vill vi det? - Nej.

Det finns lite bilder från nyår också som ligger och lurar. Om ni är snälla så kanske ni får en eller två.

Ciao då!

(lite töntigt, men what-the-hell, ciao är ju ett ord)

RSS 2.0